Stoffeerderij de Jong
LET OP! Winkel verplaatst naar www.stoffeerderswinkel.nl!

Hier vindt u een selectie van boeken die u kunnen helpen bij het zelf stofferen. Tips van onze meubelstoffeerder:

Handboek meubels stofferen Helaas momenteel niet beschikbaar

Dit overzichtelijke, inspirerende boek biedt alles wat u nodig heeft voor het professioneel stofferen van meubels. Stofferen is een techniek die binnen het bereik ligt van iedereen met belangstelling voor stoffen en de meubels daaronder, een techniek die op vele verschillende niveaus toegepast kan worden. Het Handboek meubels stofferen begint met een hoofdstuk over het aanschaffen van meubels, gereedschap en materialen, en het uitzoeken van stoffen, met inbegrip van de afwerking en garneersels die vaak van doorslaggevend belang zijn voor het eindresultaat. Aan de hand van fotos worden alle basistechnieken stap voor stap toegelicht, van het strippen van een stoel tot een laagstoffering en het maken van kussens. U krijgt 18 prachtige, uitgewerkte voorbeelden te zien van uiteenlopende moeilijkheidsgraaf, van een G-Plan-stoel en een sofa tot een bloemhocker in de stijl van de jaren ´70, eetkamerstoelen en hoofdeinden voor een bed.

Meer info  
Bestel via Stoffeerderswinkel Prijs 27,95

Zitmeubels Stofferen Helaas momenteel niet beschikbaar
Dit boek, voorzien van veel mooie kleurenfoto's, is geschreven door Arnaud Balavoine, een bekende Franse meubelstoffeerder met veel internationale ervaring. In de begeleidende tekst wordt de lezer stap voor stap op goede wijze de kneepjes van het vak bijgebracht. Welk materiaal is nodig, welke gereedschappen gebruikt de meubelstoffeerder? Wat zijn de belangrijkste handelingen die men moet verrichten bij het stofferen? Tenslotte wordt een vijftal voorbeelden uitgewerkt en toegelicht. Vooraf wat gegevens over de schrijver en de historie van het vak. Voor een lezer met enige ervaring een leuk boek, dat op heldere en eenvoudige wijze het vak toelicht.
Meer info  
Bestel via Bruna Prijs 34,95

Meubels restaureren (doe-het-zelf)
Oude meubels betoveren door hun karakteristieke uitstraling, als pronkstuk en blikvanger, of als onderdeel van een grote collectie. Dit handboek laat aan de hand van een commode en een tafel uit de 19de eeuw, zien hoe men als doe-het-zelver goede resultaten bij de restauratie kan bereiken. Het arbeidsproces wordt stap voor stap gedemonstreerd vanaf de schadeanalyse tot aan het gerestaureerde meubel. Belangrijke punten zijn: fineer restaureren gronden, ontbrekende stukken inleggen kleuraanpassing van houtoppervlakken handmatig schellakpolitoeren Richtlijnen voor het vervaardigen van beenderlijm, natuurlijke beitsen, waspolitoeren en schellakpolitoer evenals de tips voor ecologisch verantwoorde bestrijding van ongedierte maken het boek af.
Meer info  
Bestel via Bruna Prijs 4,99


Zelf Stofferen

Tips
Materialen
Gereedschap
Boeken

 

Overzicht:

Handboek meubels stofferen

Zitmeubels Stofferen

Meubels Restaureren